Gevaarlijke achtervolging in Geleen: rijbewijs ingevorderd

Afbeelding ter illustratie. © iStock
De politie in Geleen heeft maandagavond na een lange en gevaarlijke achtervolging het rijbewijs van een bestuurder ingevorderd.
Dat schrijft de politie op sociale media.
Enkele agenten waren bezig met hun surveillancedienst toen een zwarte brommer hen tegemoet kwam gereden. "Al snel bleek dat de bestuurder geen zin had om te stoppen voor ons dienstvoertuig en ging er met hoge snelheid vandoor", schrijft de politie.

Gevaarlijke capriolen

Volgens de agenten haalde de bestuurder gevaarlijke capriolen uit: "De achtervolging ging verder waarbij er enorm hoge snelheden werden gereden binnen de bebouwde kom. Verschillende automobilisten moesten uitwijken voor de wegpiraat. Met hoge snelheid werd een vluchtheuvel genomen waarbij de bestuurder bijna crashte, de vonken onder zijn scooter vandaan kwamen en zijn kentekenplaat verloor."

Kentekenplaat

De achtervolging werd zelfs na de inzet van een motorrijder afgebroken. Omdat het kenteken door de achtervolging afbrak, wist de politie toch de bestuurder later op de avond op te sporen. Zijn rijbewijs is ingevorderd, zijn scooter in beslag genomen en hij mag zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.