'Sluiting basisschool Griendtsveen onafwendbaar'

Een klas van basisschool de Driehoek in Griendtsveen. © L1 (Ruud van Broekhoven)
Basisschool de Driehoek in Griendtsveen gaat dicht. "Sluiting van de basisschool is onafwendbaar gezien het dalende leerlingenaantal."
Dat zegt bestuurder Dorien Sommers van Dynamiek Scholengroep. Dynamiek ziet geen mogelijkheden om kwalitatief goed onderwijs te blijven verzorgen met 'slechts twee groepen' op de basisschool.

Onzekerheid

In 2019 dreigde ook al sluiting van de Griendtsveense basisschool. Na een periode van onzekerheid kon de school toen tóch open blijven. Wel is er sindsdien achter de schermen veel samengewerkt met de basisschool in America.

Veel impact

Het sluiten van de dorpsschool heeft veel impact in Griendtsveen. "We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de school open blijft. Zo zijn we bijvoorbeeld aan het kijken of andere scholengroepen erin willen stappen", vertelt Ton Bukkems van de dorpsraad.
Ook wat betreft de ouders is de sluiting nog helemaal niet definitief. Jeroen van de Nieuwenhof: "Dynamiek trekt zich terug, maar we gaan er alles aan doen om de school te behouden voor Griendtsveen (onder een ander bestuur)."

'Alternatieve scenario's'

Woensdagavond houdt Dynamiek een informatieavond voor ouders en kinderen van de basisschool. Sommers realiseert zich dat de sluiting ingrijpend is: "Gezien het grote belang van de school voor het dorp wil Dynamiek de komende maanden onderzoek laten uitvoeren naar mogelijke alternatieve scenario’s." Als er voor de zomer geen oplossing is, gaan de deuren van de Driehoek definitief dicht.
Als de sluiting van de Griendtsveense basisschool doorgaat, moeten kinderen uit het dorp naar America of Deurne om onderwijs te krijgen.