Opvanglocaties geopend in Meijel, Maasbree en Nieuw Bergen

150 veldbedden staan klaar voor de crisisnoodopvang van Oekraïnse vluchtelingen in de sporthal in Horst. © L1 (Pascal Courbois)
Meer Limburgse locaties openen hun deuren voor Oekraïense vluchtelingen. Maasbree, Meijel en Nieuw Bergen verwelkomen binnenkort mensen die de oorlog ontvluchtten.
In Meijel komt een opvangplek op de voormalige camping De Nieuwe Hof aan de Vieruitersten. Ongeveer 100 personen worden hier gehuisvest. Daarvoor worden meerdere vakantie-units gebruikt.

Peel en Maas

Twee groepswoningen van Daelzicht op de Heierveldlaan in Maasbree gaan 15 tot 20 volwassenen en kinderen opvangen. "Beide opvanglocaties zijn in beginsel tot het vierde kwartaal van 2022 beschikbaar voor de opvang van mensen uit Oekraïne", zegt een woordvoerder van de gemeente Peel en Maas.

Noodopvang Nieuw Bergen

Eerder werd bekend dat ook Nieuw Bergen een noodopvang organiseert. Die is nu gereed. Met hulp van het Rode Kruis wordt de locatie ingericht met veldbedden. De vluchtelingen verblijven hier maximaal 72 uur, waarna ze een verblijfplaats elders in het land toegewezen krijgen.

Vluchtelingen

De noodopvang is donderdagavond gereed. "Vanaf dat moment kunnen hier vluchtelingen verblijven", zegt een woordvoerder van de gemeente Bergen. Het is niet bekend hoeveel vluchtelingen naar Nieuw Bergen komen. Er is plek voor 100 tot 200 mensen. De mensen verblijven in de sporthal en de evenementenzaal.
Eerder werd in Horst Sporthal De Berkel aangewezen als noodlocatie. Als deze locatie vol is, worden mensen overgeplaatst naar Nieuw Bergen.

Limburg

Limburg moet vooralsnog plek bieden aan 2000 Oekraïners. Inmiddels zijn het MECC in Maastricht, de sporthal in Geleen en de voormalige kazerne in Weert (tevens voormalig asielzoekerscentrum) in gereedheid gebracht. Daarnaast zijn er kleinere plekken waar vluchtelingen worden opgevangen.
Bekijk hier een overzicht van opvanglocaties:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!