Directeur Parkstad Limburg Theaters stopt na 27 jaar

Algemeen directeur Bas Schoonderwoerd © Anne Jannes
Algemeen directeur Bas Schoonderwoerd vertrekt na 27 jaar bij Parkstad Limburg Theaters.
Dat maakte de organisatie donderdagochtend bekend.

In goed overleg

In december legt Schoonderwoerd definitief zijn werkzaamheden als algemeen directeur en bestuurder neer. Hij heeft de afgelopen jaren onder meer leiding gegeven aan Theater Heerlen en Theater Kerkrade. Zijn besluit is volgens de organisatie genomen in goed overleg met de Raad van Commissarissen.

'Fijne groep medewerkers'

'Dankbaar voor de ruimte die de gemeenten Heerlen en Kerkrade Parkstad Limburg Theaters gaven om dat mooie en belangrijke doel van verbinding hier meer invulling te mogen laten krijgen. Een altijd scherpe, kritische en bovenal stimulerende RvC, een fijne groep top medewerkers en vrijwilligers maken dat we trots kunnen en mogen zijn', laat Schoonderwoerd onder meer op Facebook weten.
Hij vervolgt: 'Ik ga zeker niet weg, maak wel graag ruimte voor anderen, blijf indien gewenst ook beschikbaar voor de cultuur - die van ons allen is - maar na veertig jaar nu wel een ‘tandje’ minder.'

'Nationaal voorbeeld'

RvC-voorzitter Stijn Huijts is lovend over de vertrekkende directeur: 'Bas Schoonderwoerd heeft Parkstad Limburg Theaters tot een nationaal voorbeeld stellende theaterorganisatie gemaakt, waarin theatermakers en publiek altijd vooropstaan.'
Er is nog geen opvolger voor Schoonderwoerd. Volgens de RvC begint binnenkort een opvolgingsprocedure.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!