Politie trekt pistolen bij aanhouding tiener-inbrekers

Helmen, windbuks, mes en kogeltjes voor de buks werden in beslag genomen © Politie Echt-Susteren (Facebook)
Agenten hebben hun pistolen getrokken bij de aanhouding van een groep jonge inbrekers in Illikhoven. Een van de tieners had een wapen getrokken, dat uiteindelijk een luchtbuks bleek te zijn.
Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag, maar maakte de politie pas woensdagavond bekend. De verdachten zijn 15, 17 en 18 jaar oud.

Televisie

De jongens vielen op toen ze 's avonds laat in Roosteren op twee scooters met een televisie bij zich wegreden van een woning. Omdat ze richting België reden, besloot de politie ze op de weg naar Maaseik op te wachten. Er ontstond een achtervolging, waarbij de politie op een gegeven moment door het weiland moest rijden om een paar paaltjes te omzeilen.

Luchtbuks

Tijdens die rit trok de bijrijder van een scooter op een gegeven moment het luchtdrukwapen. De agenten trokken daarop hun eigen pistolen, waarna de jongens van 17 en 18 jaar zich overgaven. De derde verdachte werd een dag later aangehouden.
Naast de inbraak bleken de jongens op de brommer ook nog een mes bij zich te hebben. De bestuurder had bovendien drugs gebruikt.