Stoppen of nieuw verdienmodel voor commerciële testcentra?

Afbeelding ter illustratie © iStock
Wat gebeurt er met commerciële testcentra nu alle coronamaatregelen worden opgeheven? De meeste centra sluiten hun deuren, enkelen gaan hun locaties gebruiken voor andere zaken.
Dat laat Frank Slangen van Covidtest Limburg woensdagochtend bij L1 radio weten.

Coronaregels passé

Vanaf volgende week woensdag 23 maart zijn alle verplichte coronabeperkingen van tafel. Alleen adviezen zoals isolatie na een besmetting en vaak handen wassen zijn nog van kracht. Dat betekent dat de drukte bij commerciële testcentra voorbij zullen zijn.

Missie

"Onze missie was het helpen van bedrijven met het testen", vertelt Slangen. "Die missie is vanuit het oogpunt van maatschappelijke betrokkenheid geslaagd. We voerden veel testen uit in een hectische periode. We hebben iets opgezet in een periode waarvan je niet wist wat je te wachten stond. En we hebben er ook nog een centje aan over gehouden, dus we zijn tevreden."

Oude normaal

"Als mens ben ik blij dat we deze periode zijn doorgekomen. En dat we die weer met z'n allen afsluiten. We wisten vooraf dat dit project voor ons eindig was. We nemen binnenkort een besluit over hoe we verder gaan, maar ik kan me goed voorstellen dat dit het einde betekent voor Covidtest Limburg."

Nieuw verdienmodel

Wat gebeurt er met de 800 commerciële testcentra in Nederland? Slangen: "Sommige locaties gaan over naar een ander verdienmodel, maar dat zal voor de minderheid gelden. Daarbij moet je denken aan een preventief gezondheidscentrum of aan het afnemen van soa-testen." Ook het merendeel van het personeel dat werkt bij de commerciële testcentra moet een andere baan zoeken. Slangen: "Dat gaan ze met gemengde gevoelens doen. In 16 maanden tijd heb je toch een band opgebouwd met collega's."

Nieuwe uitdaging

En Slangen zelf? Wat gaat hij doen? "Ik ben ondernemer en heb aan werk geen gebrek. Ik ga me bezinnen en dan weer op zoek naar een nieuwe uitdaging."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!