1Lunch: Heb jij al gestemd?

Stemmen in het Roda-stadion © L1
De stembureaus zijn vandaag voor de laatste dag open, een ongeval tussen drie vrachtwagens veroorzaakt een grote file op de A2 én Maastrichtenaar Hee Chan S. (49), die vastzit voor moord op zijn vriendin in 2007, stapt naar de Hoge Raad om de tbs-maatregel weg te strepen

Ongeval met drie vrachtwagens op A2: twee rijstroken dicht

Op de A2 in zuidelijke richting bij Born zijn vanochtend drie vrachtwagens tegen elkaar gebotst. Een politiewoordvoerder kan nog niks zeggen over eventuele gewonden en/of letsel. Lees hier meer.

LIVE: Stembureaus geopend voor laatste verkiezingsdag

De derde en laatste verkiezingsdag is aangebroken. Limburgers kunnen woensdag nog in hun eigen gemeente een stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Volg hier het liveblog.
Inwoners van Venlo gaan stemmen in het stadhuis. © L1

Wie gaat er stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen?

Een groot deel van de Limburgers trekt woensdag naar de stembus om te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar uit wie bestaat die groep eigenlijk, en waar valt hun keuze op? Lees hier verder.

Saharastof op weg naar Limburg: bruine lucht verwacht

De lucht boven Limburg zal in de loop van woensdagmiddag bruinachtig kleuren door aangewaaide stof uit de Sahara. Dat meldt Meteo Limburg in de ochtend. Lees hier verder.

Levenslang sneuvelde al, nu wil moordenaar ook van tbs af

Zijn levenslange gevangenisstraf is onlangs omgezet in een celstraf van 13,5 jaar met tbs, maar Maastrichtenaar Hee Chan S. (49) stapt nu naar de Hoge Raad om ook die tbs-maatregel weg te strepen. Hij zit vast voor de moord op zijn vriendin in 2007. Lees hier verder.