Gevangenismedewerkers melden zich ziek na mondkapjesplicht

Mondkapjes zijn niet langer verplicht in de Roermondse gevangenis. © Erwin Minkenberg
Twee medewerkers van de gevangenis in Roermond die op non-actief zijn gezet na een mondkapjesconflict, hebben zich ziekgemeld. De gevangenisdirectie is nog altijd van plan maatregelen te nemen tegen het duo.
Dat bevestigt gevangeniswoordvoerder Robert Meijer tegenover L1.

Weigering gedoogd

Het conflict ontstond al in 2020 bij de invoering van de mondkapjesplicht voor gevangenispersoneel. Meerdere medewerkers van de Roermondse bajes weigerden een masker te dragen of stelden een medische vrijstelling te hebben. Daar zijn ze lange tijd niet op aangesproken, bevestigen verschillende gevangenisbronnen in gesprek met L1. Dat veranderde begin dit jaar.

Medische redenen

Vier medewerkers werden voor de keuze gesteld: een mondkapje dragen of naar huis zonder doorbetaling van loon. Eén van die vier had volgens de gevangenisdirectie medische redenen en kreeg een alternatief masker aangeboden. Deze medewerker hervatte het werk, maar zit inmiddels weer ziek thuis. Volgens de directie heeft dat niets met de mondkapjesruzie te maken.
Een tweede medewerker ging overstag en werkt inmiddels met een mondkapje. Twee anderen hielden hun poot stijf. Zij claimen ook een medische vrijstelling te hebben.
Twee medewerkers van de Roermondse gevangenis zitten ziek thuis na een mondkapjesconflict. © L1

Tijdelijke ontheffing

De documenten die zij aanleverden om die medische noodzaak aan te tonen, werden echter niet door de gevangenisdirectie erkend als rechtsgeldige medische documenten. Inmiddels heeft één van die twee medewerkers alsnog een tijdelijke ontheffing gekregen via de bedrijfsarts. De vierde heeft nog altijd geen geldige stukken aangeleverd, stelt woordvoerder Meijer.

Mondkapjes verdwenen

Wat de situatie zo mogelijk nog complexer maakt, is dat de mondkapjesplicht in de Roermondse gevangenis sinds 9 maart is opgeheven. "Dat verandert wat de directie betreft niks aan wat er is gebeurd. Het treffen van passende disciplinaire maatregelen is volgens de directie nog steeds aan de orde", zegt Meijer.

Geen schoonheidsprijs

Ook de medewerker die nu wél een ontheffing heeft, kan dus maatregelen verwachten. "Toen deze situatie ontstond, had de betreffende medewerker geen geldig document en werd dus niet aangetoond dat er een geldige reden was het mondkapje te weigeren", legt Meijer uit.
"Er zijn bovendien andere zaken voorgevallen. De manier waarop deze medewerkers zich over de kwestie hebben geuit tegenover een leidinggevende verdient geen schoonheidsprijs. Er is iets verstoord in de relatie tussen deze mensen."