Oppas verdacht van kindermisbruik en partner blijven in cel

Het stel zou zeven kinderen van 1 tot 6 jaar oud hebben misbruikt of daartoe hebben aangezet. © Istock
De 53-jarige oppasmoeder Nancy D. uit Herkenbosch die zeven jonge kinderen zou hebben misbruikt, blijft in de cel tot de zaak voor de rechter komt. Ook haar partner Peter S. (58) uit Heel, die haar tot de ontucht zou hebben aangezet en via videobellen meekeek, zit voorlopig nog vast.
Dat bleek maandagmiddag in de rechtbank van Den Bosch, waar de strafzaak tegen de twee later dit jaar zal zijn.

Onderzoeken lopen nog

Er lopen nog persoonlijkheidsonderzoeken naar de twee verdachten en ook moet de politie nog kinderpornografisch materiaal bekijken dat bij het duo gevonden is. Het volledige onderzoek is naar verwachting in april afgerond.

Beelden kinderkamer

Het stel zou zeven kinderen van 1 tot 6 jaar oud hebben misbruikt of daartoe hebben aangezet. Het misbruik werd ontdekt toen de ouders van een 2-jarig meisje in de regio Eindhoven in juni vorig jaar na thuiskomst beelden uit de kinderkamer zagen waarop te zien was dat hun kind werd misbruikt. De politie pakte de vrouw dezelfde avond nog op. De man, ook uit Midden-Limburg, werd de volgende dag aangehouden.

In de buurt van Eindhoven

De vrouw bood zichzelf in de regio Eindhoven aan als oppas bij gezinnen. Als de ouders weg waren, vergreep ze zich aan de kinderen. Ze filmde het seksueel misbruik en liet haar vriend via videobellen meekijken. De advocaat van de vrouw zal tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak verklaren waarom de vrouw zich liet overhalen om de seksuele handelingen te verrichten.