Overheid vergoedt ook verzekerbare schade na watersnood

In de bed en breakfast De Oliemolen in Heerlen was de schade groot na de watersnood © L1 (Gerard Pansier)
Het kabinet gaat met een zogeheten coulanceregeling ook verzekerbare schade na de watersnood vergoeden.
Vanwege de uitzonderlijke situatie, de grote schade en het leed dat de wateroverlast veroorzaakte, besluit het kabinet dat er een eenmalige tegemoetkoming komt voor schade die redelijkerwijs verzekerbaar was.

Compensatie

Kort na de overstromingen werd al bekend dat getroffenen een tegemoetkoming van de overheid kunnen krijgen als hun schade niet te verzekeren was. Nu worden zij dus ook gecompenseerd in schade waar ze zich wel voor hadden kunnen verzekeren, maar dat niet deden.

Miljoenen

Bij de afhandeling van de meldingen bleek dat in 800 tot 900 gevallen de schade werd veroorzaakt door extreem zware regenval of overlopende beken en geulen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, die de schaderegeling uitvoert, heeft tot nu toe 15,6 miljoen euro betaald aan 663 gedupeerden.
De dienst gaat nu dus ook naar de meldingen kijken die eerst niet aan de voorwaarden voldeden. Om welk bedrag het bij die meldingen gaat, is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!