L1mburg Centraal: Crisisopvang ontvangt eerste vluchtelingen

Het MECC in Maastricht
Maastricht klaar voor Oekraïense vluchtelingen, reis langs concentratiekampen, Expositie Keith Haring en meer Limburgs nieuws.
Bekijk hier de hele uitzending

MECC Maastricht klaar voor 400 vluchtelingen

De noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen begint steeds meer op gang te komen. In het MECC in Maastricht staan nu de eerste vierhonderd bedden klaar. De veiligheidsregio Zuid-Limburg rekent eind volgende week op in totaal 2600 opvangplekken. Naast de 400 bedden van het MECC zijn daar nog 600 bedden achter de hand als het keihard nodig is. De overige bedden zijn verspreid over vakantieparken, hotels en kloosters in het zuiden van onze provincie.
Bekijk hier de hele reportage

Limburg Stemt: Opvallende afwezige in Weert

Volgende week woensdag mogen we allemaal naar de stembus. En in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zoomen we in Limburg Centraal elke dag in op een gemeente en vandaag is dat Weert. De gemeente heeft bestuurlijk een roerige periode achter de rug met het gedwongen vertrek van burgemeester Jos Heijmans. En ook bij enkele fracties was het onrustig, omdat raadsleden overstapten van de ene naar de andere partij.
Bekijk hier de hele reportage

Man maakt reis langs 24 concentratiekampen

Zijn er inwoners van Stein die in de Tweede Wereldoorlog in een concentratiekamp beland zijn, maar waarvan dat nog altijd niet bekend is? Die vraag speelt al langere tijd door het hoofd van Han Frenken. En om het antwoord te krijgen maakt hij nu een roadtrip langs maar liefst 24 naziconcentratiekampen. Een tocht van 6000 kilometer, dwars door zes Europese landen. De reis begon bij het concentratiekamp in Vught.
Bekijk hier de hele reportage

Logeerhuis voor mantelzorgers in Venray

De zorg voor een dierbare kan heel belastend zijn en vrije tijd schaars. Logeerhuis De Kapstok in Venray is een pension waar mantelzorgers hun dierbaren naar toe kunnen brengen. Voor een paar nachtjes zodat ze zelf ook even tot rust kunnen komen. Maar makkelijk is het niet om zorg uit handen te geven, al is het maar voor even.
Bekijk hier de hele reportage

Expositie Keith Haring in Schunck Heerlen

Voor de coronapandemie sloot Schunck in Heerlen af met een tentoonstelling over Jean-Michel Basquiat, een grote kunstenaar uit New York. En nu de musea weer open zijn, opnieuw aandacht voor een bekende naam uit de New Yorkse kunstscene: Keith Haring. Geboren op 4 mei 1958 in Pennsylvania en overleden op 31-jarige leeftijd in New York. Velen zullen deze cartoonachtige stijl van hem herkennen. Schunck schenkt daarom aandacht aan misschien wat minder bekend werk uit het begin van zijn carrière.
Bekijk hier de hele reportage