Van liefde naar gedwongen prostitutie: Vaalsenaar de cel in

Afbeelding ter illustratie © Istock
Een 28-jarige man uit Vaals heeft een gevangenisstraf van twee jaar gekregen omdat hij zijn vriendin anderhalf jaar lang gedwongen in de prostitutie liet werken.
Volgens de rechtbank in Maastricht was de man slechts op één ding uit: zijn eigen financiële gewin. Het slachtoffer moest haar verdiende geld afstaan, zodat de twintiger wiet kon blijven gebruiken.

Seks zonder condoom

Van september 2019 tot en met midden april 2021 had de vrouw seks met vreemde mannen in de woning van de Vaalsenaar en in hotels en auto's. Deed ze dat niet dan vielen er klappen. Ook maakte hij afspraken met klanten die geen condoom wilden gebruiken. Dat leverde namelijk meer geld op.

Liefde maakt blind

Het duo leerde elkaar via een datingsite kennen. Ze viel als een blok voor hem. In het begin was er sprake van een relatie, maar ruzies liepen steeds vaker uit de hand. De vrouw deed meerdere malen aangifte tegen hem, maar ging wel bij hem terug.

Foto's bij seksadvertenties

De politie kwam in april vorig jaar de vrouw via een seksadvertentie op het spoor. Agenten maakten een afspraak voor een zogenoemde cardate. Het slachtoffer stapte in de auto, maar wist niet dat haar klanten van de politie waren. Vervolgens deed ze haar verhaal.
Doordat haar foto's ook bij een andere seksadvertentie stonden, hield de politie de woning van de Vaalsenaar in de gaten. Het duo werd daar samen gezien, waarna agenten de man in de boeien sloegen. De politie nam telefoons in beslag en diverse chatberichten toonden aan dat de Vaalsenaar een pooiersfunctie had. Volgens de rechtbank heeft de man op grove wijze misbruik van zijn vriendin gemaakt.

Eerder gestraft door rechter

De Vaalsenaar is vaker door de rechter veroordeeld vanwege gewelds- en zedendelicten. Daar heeft de rechtbank in Maastricht rekening mee gehouden. Ook dat hij in 2021 een andere vrouw met zware mishandeling heeft bedreigd, achten de rechters bewezen.
Naast de gevangenisstraf van 24 maanden, krijgt de Vaalsenaar ook een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd. Verder moet hij een schadevergoeding van 20.000 euro betalen.