1Lunch: Explosief Roermond veiliggesteld door EOD

Auto met explosief in Roermond © Fer Traugott
De EOD heeft donderdagnacht een explosief veiliggesteld in een auto in Roermond, het MECC in Maastricht is klaar voor 400 Oekraïense vluchtelingen en bewoner van het azc in Baexem lichtgewond geraakt door een messteek. Dit en meer in de 1Lunch.

Explosief gevonden in auto Roermond, ontruiming niet nodig

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft donderdagnacht een explosief veiliggesteld in een auto in Roermond. Dat laat de politie weten. Woningen in de buurt zijn niet ontruimd. De auto zou ver genoeg van de nabijgelegen flats vandaan staan, adviseerde de EOD. Lees hier meer.

Bewoner azc lichtgewond door steekpartij

Een bewoner van het azc in Baexem is donderdagochtend lichtgewond geraakt door een messteek die hij kreeg na een ruzie met een andere bewoner. Dit gebeurde rond 10:30 uur in het voormalige klooster. Lees hier meer.

MECC Maastricht klaar voor 400 vluchtelingen

Het MECC in Maastricht is in de nacht van woensdag op donderdag klaargemaakt voor de opvang van 400 Oekraïense vluchtelingen. De hal is bedoeld als doorstroomplek. Na een paar dagen kunnen vluchtelingen vertrekken naar een meer vaste locatie. Lees hier meer.
MECC Maastricht wordt klaargemaakt voor opvang vluchtelingen © Track88

MVV krijgt eigen jubileumbier: 'Vol Mestreechter Geis'

MVV-supporters kunnen zich sinds kort laven aan een bier ter ere van hun club. Het gerstenat genaamd 'Bloonten Ingel' is gebrouwen ter ere van het 120-jarig bestaan van MVV. Lees hier meer.