Solar pakt opkopers aan en is opeens niet meer uitverkocht

Afbeelding ter illustratie © Jean-Pierre Geusens
Solar Festival in Roermond heeft zo'n duizend tickets die op de zwarte markt werden aangeboden, ongeldig verklaard. Hierdoor zijn er nieuwe kaartjes vrij waardoor teleurgestelde fans nog een laatste kans hebben om op het festival te staan deze zomer.
De organisatie is onlangs overgestapt naar een andere ticketverkoper, waardoor de hele kaartjesadministratie ook onder de loep werd genomen door de nieuwe aanbieder Eventix. Die viste er zo'n 1.000 tickets van kaartopkopers uit. Zij kopen tickets met de bedoeling deze voor een hogere prijs door te verkopen.

Ip-adres

Maar hoe weet je of iemand een kaartopkoper is? Daar kwam Eventix achter door de digitale ip-adressen te onderzoeken. Zo kwam aan het licht dat vanaf sommige adressen veel meer tickets waren gekocht dan de toegestane zes stuks.

Foefjes

"Dat is vaak lastig te achterhalen omdat opkopers allerlei foefjes gebruiken. Ze doen zich bijvoorbeeld voor als andere klanten door verschillende mailadressen te gebruiken.", vertelt woordvoerster Danielle Smeets van Solar.

Teleurgestelde fans

Dat deze zwarte handel is aangepakt, voelt goed voor Solar. Net als veel andere organisatoren van festivals, concerten, theatershows en evenementen heeft het te maken met kaartopkopers. "De mailbox zat vol met teleurgestelde fans die hoopten nog ergens een kaartje te kunnen bemachtigen. Dus het is wel heel fijn dat we nu nog wat voor hen kunnen doen", vertelt Smeets.

Vertrouwen

Solar verwacht een festival net als voor de coronapandemie. Daar vertrouwt de organisatie, zeker na carnaval, volledig op. "Al was het lange tijd wel erg moeilijk om vooruit te kijken. We zijn met valse hoop al vaker volle bak aan de slag gegaan, waarna we de stekker drie weken later er weer uit moesten trekken. We hebben de moed wel weer bij elkaar moeten rapen. Maar nu gaan we er weer voor, het wordt een mooi feestje", vertelt Smeets.

Line-up

De line-up is nagenoeg hetzelfde als de voorgaande, gecancelde edities. "Alleen Goldband is echt een recente toevoeging."
Bekijk de line-up hieronder: