Zuyd Hogeschool zet in op snel veranderend werkveld

Een afdeling van Zuyd Hogeschool van bovenaf © Bing Maps
Werk verandert tegenwoordig snel. Veel gebeurt nu digitaal en door de coronacrisis zijn er ook banen verdwenen. Juist in de zorg, techniek en het onderwijs zijn wel veel vacatures. Daarom zet Zuyd Hogeschool in Roermond zich met een nieuwe opleiding en cursussen in op omscholing.
Dat vertelt Luc Verburgh, voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool, donderdagmorgen in de Nieuwsshow op L1 radio.

Behoefte

Verburgh merkt dat het bedrijfsleven en gemeenten behoefte hebben aan een opleiding en cursussen die helpen bij omscholing. "Onderdelen waarmee we inspelen zijn digitalisering, data science en componenten rondom zorg en leiderschapsprogramma's."

Subsidie

Zuyd Hogeschool speelt in op de nieuwe regeling van de overheid, STAP: 1000 euro subsidie voor mensen die werken en willen leren.

Roermond

Niet alleen de opleiding is nieuw voor Zuyd, maar ook de locatie. "Reguliere programma's boden we vooral aan in Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht. Maar nu zien we de vraag voor omscholing ook toenemen in het midden van de provincie."

Gildeopleiding

Op de nieuwe locatie richt Zuyd Hogeschool zich ook op MBO'ers. Een partij die daarbij helpt is de Gildeopleiding. "Dat is voor mensen met MBO diploma die verder willen studeren maar ook mensen die een MBO diploma hebben en al werken maar zich graag willen bijscholen."