L1mburg Centraal: Limburgers willen vluchtelingen opvangen

Afbeelding ter illustratie © iStock
Gemeenteraadsverkiezingen Venlo, de repetities van spektakelmusical Dagboek van een Herdershond zijn gestart en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van woensdag 9 maart.

Takecare BNB over opvang Oekraïense vluchtelingen

Veel mensen willen de vluchtelingen in Oekraïne helpen. Ze zamelen geld en spullen in en sommige mensen hebben zelfs een kamer, tuinhuis, vakantie woning of andere verblijfplaats in de aanbieding. Een bedrijf die vluchtelingen met gastgezinnen matcht is Take Care bnb. Zo'n 833 aanmeldingen zijn er al uit Limburg sinds de uitbraak van de oorlog in Oekraïne. een enorm verschil met de 30 aanmeldingen daarvoor. Maar waar moet een gastgezin nu aan voldoen?
Bekijk hier de hele reportage terug.

Gemeenteraadsverkiezingen Venlo

Volgende week om deze tijd mogen we allemaal naar de stembus. En in aanloop naar de verkiezingsdag zoomen we in L1mburg Centraal elke dag in op een specifiek thema. En vandaag is dat het tanende vertrouwen dat veel mensen hebben in het lokaal bestuur. Men voelt zich te vaak niet gehoord. Waar veel mensen berusten in die gedachte, zijn er ook die zich vooral laten horen. Kees Dijkmans uit Venlo bijvoorbeeld. Hij mag gerust betiteld worden als de luis in de pels van de politiek. Hij springt al jaren op de barricade over Venlose problemen die hem aan het hart gaan. Hij spreekt raadsleden aan, schrijft ingezonden brieven in de krant en hangt protestvlaggen aan zijn gevel.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Spektakelmusical Dagboek van een Herdershond

De repetities zijn gestart, er zijn al 25-duizend kaarten verkocht en 8 mei gaat de musical in première. Dagboek van een Herdershond staat dan bijna 3 maanden in het MECC Maastricht. De cast werd vandaag aan de pers gepresenteerd in het historische centrum van Eijsden, door producent Albert Verlinde en regisseur Servé Hermans. Aan tafel een van de hoofdrolspelers, Angela Schijf in de rol van Engelbewaarder.
Bekijk hier de hele reportage terug.

PSV opent voetbalschool Linnen

Levi, Teun en Noud, allemaal hopen ze profvoetballer te worden. Ze stonden samen met nóg honderd jongetjes op het veld bij VV Linne, want daar hield PSV een scouting-dag. Linne is niet toevallig gekozen, want PSV is op deze velden een dependance van de jeugdopleiding begonnen.
Bekijk hier de hele reportage terug.