'Wereldsterren' plukken verliefde slachtoffers leeg

Foto ter illustratie © iStock
Zo ongelooflijk verliefd zijn op een internationale acteur dat je niet in de gaten hebt dat je financieel wordt opgelicht. De politie Maastricht waarschuwt voor deze vorm van internetfraude.
Volgens de politie worden inwoners van Maastricht via sociale media benaderd door oplichters die zich voordoen als wereldsterren. Denk hierbij aan George Clooney, Tom Cruise of de manager van de Zuid-Koreaanse boyband BTS.

Verliefdheid en geld aftroggelen

De 'beroemdheden' bouwen eerst een emotionele band op met hun doelwitten zodat slachtoffers verliefd worden. Daarna slaan de oplichters toe: ze vragen hun 'geliefden' om geld. "Trap er niet in", waarschuwt de politie.

'Verlies realiteit niet uit het oog'

Dinsdag hebben zich twee slachtoffers bij de politie gemeld die door hun 'verliefdheid' geld zijn kwijtgeraakt. "Het klinkt natuurlijk geweldig als je te horen krijgt dat deze beroemdheden verliefd op je zijn geworden en samen met jou door het leven willen gaan. Maar probeer de realiteit niet uit het oog te verliezen", adviseert de politie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!