Domper voor Peter Gillis: Valkenburgse camping moet sluiten

Camping Den Driesch in Valkenburg © Instagram Peter Gillis
De kassa's van camping Den Driesch van realityster Peter Gillis gaan voorlopig nog niet rinkelen.
De camping moet twee weken na de opening de deuren noodgedwongen sluiten, zo meldt De Limburger.

Exploitatievergunning

De camping van de bekende tv-ster van Massa is Kassa beschikt namelijk niet over de benodigde exploitatievergunning. "Dan kun je praten als Brugman, maar we hebben toch moeten sluiten", aldus de oprichter van de Oostappen Groep.
Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg laat aan de krant weten dat er eind vorig jaar al meerdere keren is gewezen op het feit dat de camping niet in het bezit van de vergunning is. Gillis hoopt dat hij binnenkort weer open mag, aangezien hij voor de Amstel Gold Race en het paasweekend al veel boekingen gepland heeft staan.

'Aanvraag acht weken'

Toch gaat dat waarschijnlijk niet lukken, zo laat Prevoo al doorschemeren: "De normale doorlooptijd is acht weken. Die geldt voor de exploitant van de Polfermolen, waarvan de gemeente nota bene zelf belanghebbende is, dus ook voor mijnheer Gillis."
Opvallend detail: op de website staat momenteel een tekst met: 'Vanaf 1 april is de camping weer geheel geopend'. Toch kan er pas vanaf 1 mei weer iets geboekt worden.

'Stadsresort'

Eind vorig jaar maakte Gillis bekend de camping te hebben overgenomen. Toen al maakte hij zijn plannen duidelijk: hij wil de camping omtoveren tot 'Stadspark Valkenburg'. Het hele park zou dan ook compleet op de schop moeten: "Die campers en zo gaan weg, tabee, dat is voorbij. We gaan bedden verhuren. Chalets met terras, voor een weekendje of week weg met het gezin. 150 stuks, 750 man in totaal", aldus Gillis eind vorig jaar.
De camping ligt 500 meter van het stadscentrum en naast de Kasteelruïne met daaronder het eeuwenoude gangenstelsel van de Fluweelengrot.