Subsidie voor uitbreiding medisch logistiek bedrijf CEVA

Foto ter illustratie © iStock
De gemeente Heerlen geeft 120.000 euro subsidie voor de uitbreiding van medisch logistiek bedrijf CEVA Logistics op bedrijventerrein Trilandis. Voorwaarde is wel dat CEVA binnen drie jaar minimaal 300 nieuwe arbeidsplaatsen realiseert.
De gemeente verwacht dat die grotendeels worden ingevuld door werknemers uit Heerlen en de regio Parkstad.

Uitbreiding

De huidige locatie van CEVA op Trilandis wordt uitgebreid zodat hun klanten hun logistiek verder kunnen concentreren in Heerlen. Wethouder Martin de Beer (VVD/D66) juicht niet alleen de uitbreiding van het aantal arbeidsplaatsen toe maar ziet ook kansen om de naamsbekendheid van Heerlen als cluster van medische technologie te laten groeien.
"Het is belangrijk om de al aanwezige medische logistiek te laten groeien en verder te verankeren in de regio. Door samenwerking met overheid, onderwijs en andere marktpartijen worden nieuwe banen en gerichte opleidingen gerealiseerd en werken we aan een toekomstbestendige sector", aldus de Beer.

Banen

Hij wijst er verder op dat mensen via de Bovengrondse Vakschool worden opgeleid voor banen in de medische logistiek. "Zo dragen we bij aan het oplossen van de krapte op de arbeidsmarkt", meent De Beer.
De 120.000 euro komt uit het gemeentelijk fonds voor economische structuurversterking. Bedrijven kunnen een subsidie uit dit fonds ontvangen als het gaat om een nieuwe vestiging of een flinke uitbreiding die aantoonbaar duurzame werkgelegenheid meebrengt.