L1mburg Centraal: Nog 10 dagen tot de verkiezingen

De verkiezingen in Limburg. © L1
De gemeenteraadsverkiezingen, gerestaureerd Dinghuis en meer Limburgs nieuws

Nog tien dagen tot de gemeenteraadsverkiezingen

Nog tien dagen en dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In Roermond ziet het ernaar uit dat de LVR van Jos van Rey en Dré Peters weer de grootste wordt. Toch voert de partij al acht jaar oppositie omdat niemand met ze wil samenwerken.

Is zorgpersoneel uit Azië de oplossing voor het gebrek aan IC-verpleegkundigen?

Hij is net terug uit de Filippijnen en Indonesië om daar zorgpersoneel voor de Nederlandse intensive care te werven. En tegelijkertijd heeft hij dagelijks crisisoverleg met zijn medewerkers in en uit Oekraïne. Het zijn, kortom, uitdagende tijden voor Frank van Gool van internationaal arbeidsbemiddelaar Otto uit Venray.

Voorbeschouwing Fortuna Sittard - PEC Zwolle

De wedstrijden die Fortuna Sittard op dit moment speelt zijn allemaal cruciaal, omdat de club bijna onderaan staat in de Eredivisie. Maar de wedstrijd van vanavond is éxtra belangrijk: PEC Zwolle staat namelijk laatste en als de ploeg van trainer Ultee deze wint, kan er meer afstand worden genomen van de degradatieplekken. Kortom: de spanning in Sittard neemt toe.

Traditioneel balgooien in America

Balgooien, het is een oude traditie die vrijwel alleen in een aantal kerkdorpen in Horst voorkomt. Pasgetrouwde stellen gooien op de eerste zondag na carnaval allerlei snoep uit het raam naar de kinderen die beneden bal staan te roepen. Ook vandaag gebeurde dat weer in America.

Historische Dinghuis gerestaureerd

Het is één van de meest markante gebouwen in Maastricht. Het Dinghuis. Lang heeft het gebouw in de steigers gestaan, want het monumentale pand was in slechte staat en moest aangepakt worden. Maar de steigers zijn inmiddels weg, en het gebouw is in oude glorie hersteld.