L1mburg Centraal: Terugblik op twee jaar corona in Limburg

Afbeelding ter illustratie © iStock
Ouderen weer gewild op de werkvloer, Theu Boermans neemt afscheid en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van zaterdag 5 maart.

Ouderen vangen personeelstekort op

Vijftig- en zestigplussers vinden vanwege de personeelstekorten op de arbeidsmarkt steeds vaker een baan. Driekwart van de Nederlandse bevolking tussen de 50 en 65 jaar is op dit moment aan het werk. Dat aantal was nog niet eerder zo hoog, en naar verwachting zet die stijging voorlopig door. En dus hebben uitzendbureaus het druk om senioren op de juiste plek te krijgen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Regisseur Theu Boermans neemt afscheid van Het Nationale Theater

De nieuwste productie van het Nationale Theater: die gaat niet, zoals normaal, in Den Haag in première. Maar in Heerlen. En dat heeft alles te maken met regisseur Theu Boermans uit Venlo, die met dit stuk afscheid neemt van het gezelschap. Een thuiswedstrijd in Limburg dus.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Gratis appelboom inwoners Leudal

Een appelboompje: gratis af te halen. Dat hoef je ook in Leudal geen twee keer te zeggen. De 250 appelboomjes die gemeente uitdeelde in Heythuysen waren namelijk zo weg.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Een terugblik op twee jaar corona in Limburg

Het is vandaag precies twee jaar geleden dat de eerste Limburgse coronapatiënt in het ziekenhuis belandde. Nu, met 4 lockdowns achter de rug, lijkt het dagelijks leven weer min of meer als vanouds. Ondanks natuurlijk torenhoge besmettingscijfers op dit moment, onder meer veroorzaakt door carnaval. De afgelopen maanden volgden we wekelijks een groep Limburgers en hoorden we hoe het hen verging tijdens de pandemie.
Bekijk hier de hele reportage terug.