L1mburg Centraal: brandstofprijzen bereiken recordhoogte

Afbeelding ter illustratie © iStock
Familie uit oorlogsgebied gehaald, stille tocht voor doodgestoken Guus en meer Limburgs nieuws.

Kerkradenaar redt Oekrainese vluchtelingen met gevaar voor eigen leven

Limburg gaat zeker 4.000 vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. Het kabinet heeft alle veiligheidsregio's opgedragen zo snel mogelijk opvangplekken in gereedheid te brengen. Limburg heeft twee veiligheidsregio's. Zij kunnen nog niet zeggen waar in Limburg ze de vluchtelingen willen opvangen. Los van de officiële opvang zijn er een hoop Limburgers die zelf opvang aanbieden, zoals Marius Wrobel uit Kerkrade.

Limburger in Oekraïne niet van plan te vluchten

Terwijl er Oekraïners naar Limburg komen, zitten er ook nog Limburgers in Oekraïne, zoals de in Maastricht geboren Martin Retrae, nu woonachtig in Lubny.

Stille tocht in Horst voor doodgestoken Guus

De verdachte van de dodelijke steekpartij in Horst heeft bekend. De jongeman uit Tienray (19) heeft bij de Rechter-Commissaris gezegd dat hij de 21-jarige Guus Janssen heeft neergestoken. Hij heeft veel spijt en werkt mee aan het onderzoek. Hij wordt verdacht van doodslag en blijft langer vastzitten. Gisteravond liepen duizenden mensen mee in een stille tocht voor Guus Janssen. Vanuit het boscafé waar hij werkte, ging de tocht via voetbalclub Wittenhorst waar hij voetbalde naar het Lambertusplein in Horst.

Handbalvrouwen zeker van EK na reglementaire zege

De Nederlandse handbalvrouwen hebben in Krefeld onder leiding van de nieuwe bondscoach een grote stap gezet richting kwalificatie voor het Europees kampioenschap. De Nederlandse ploeg met daarin de Limburgse speelsters Larissa Nusser en Inger Smits wonnen het duel met Duitsland met 31-25.

Recordhoge brandstofprijzen

Wie deze dagen zijn auto vol tankt, schrikt zich waarschijnlijk een hoedje bij de pomp. Door de oorlog in Oekraïne is de benzine en dieselprijs tot recordhoogte gestegen. Vrijdag was er weer een recordstijging van de adviesprijs van 4 cent. Langs de snelweg betaal je nu meer dan 2,30 euro per liter benzine.

Twee jaar corona in Limburg

Zaterdag is het precies twee jaar geleden dat de eerste Limburgse coronapatiënt werd opgenomen, in het Zuyderland ziekenhuis. Twee jaar, vier lockdowns, heel veel besmettingen en ellende verder, blikken we terug op die eerste maanden. Aan tafel zit John Kremers uit Ubach over Worms, die tot de eerste golf coronapatiënten behoorde.