Museum Valkenburg gokt op bezoekers buiten de provincie

Museum Valkenburg opent dit weekend weer haar deuren © L1
Vrijwilligers van het museum Valkenburg hebben de afgelopen maanden hard gewerkt zodat het museum dit weekend weer de deuren kan openen.
In totaal is het museum ruim anderhalf jaar dicht geweest. Door de coronapandemie moest het museum noodgedwongen sluiten. Als het museum vorige zomer weer drie weken open is, wordt het zwaar beschadigd door de watersnoodramp. Schilderijen en het gebouw raken zwaar beschadigd.

Power

Resi Vervoort had nooit kunnen geloven dat ze dit weekend weer gewoon open kunnen: "Je moet je voorstellen alles was weg, geen expositiematerialen, niks." Voorzitter Franklin Boon kijkt graag naar de toekomst: "De muren, de plafonds, het is allemaal mooier dan het geweest is en dat geeft power."

'Houtje touwtje'

Het museum draait volledig op vrijwilligers die deze week de primeur krijgen om de nieuwe exposities te bekijken. In totaal staan er vier exposities en zaterdag zijn deze weer te bezichtigen voor publiek. Boon ziet dat het gebouw van een 'houtje-touwtje' museum is omgetoverd is tot een museum met nationale allure dat publiek trekt van ver buiten Valkenburg.