Verkiezingsposters Heerlen vernield: kandidaat doet aangifte

Papierflarden © Istock
Bij de politie in Heerlen is donderdagmorgen aangifte gedaan van het vernielen van verkiezingsposters.
CDA-lijsttrekker Marco Peters stapte daarvoor naar de politie, na overleg met burgemeester Roel Wever.

Gewaarschuwd

Tijdens het plakken werd Peters al gewaarschuwd dat de verkiezingsplakkaten geen lang leven zouden zijn beschoren. "Ik was maandagavond in mijn eigen wijk Heerlerheide posters aan het ophangen toen een man me zei 'Ik trek ze je allemaal kapot'", zegt Peters. "De volgende ochtend lagen de posters inderdaad in stukken op de grond."

Bewust

Daar bleef het niet bij. Dinsdagochtend hing Peters nieuwe plakkaten op. "Die avond kreeg ik een telefoontje uit de buurt: alweer vernield." In totaal werden acht posters van de CDA-politicus vernield. "Na overleg met de burgemeester ben ik vanmorgen naar de politie gestapt. Als er een keer een sticker op een poster wordt geplakt, is dat tot daaraan toe, maar dit lijkt echt een heel bewuste actie."
Het vernielen van campagnemateriaal is strafbaar. Niet alleen omdat het gaat om andermans eigendom, maar ook omdat het indruist tegen de vrijheid van meningsuiting.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!