Geen boete voor Oekraïner: 'Zoveel verdriet in zijn ogen'

Foto ter illustratie © iStock
Vanwege het verhaal van een Oekraïense trucker vond de Maastrichtse politie het niet gepast om hem te beboeten.
Hij had zijn vrachtwagen fout geparkeerd aan de Ambyerstraat-Noord, in de buurt van een kapel. Ook zou de trucker slapend achter het stuur zitten. Daarop gingen agenten een kijkje nemen.

Buiten bewustzijn

De politie zag inderdaad dat het voertuig maar voor de helft in een parkeervak stond. En dat vak was bestemd voor personenauto's. Agenten kregen hem moeilijk wakker en konden vanwege de taalbarrière geen contact maken. De politie schakelde een telefonische tolk in, maar tijdens het gesprek verloor de man kort zijn bewustzijn. Daarop besloten de agenten om een ambulance op te roepen.

Grote zorgen

Uiteindelijk werd de vrachtwagenchauffeur nagekeken in een ambulance. Hij bleek oververmoeid en uitputtingsverschijnselen te hebben in combinatie met stress. De man vertelde de agenten dat hij zich zorgen maakte om zijn familie in Oekraïne. Tijdens het rijden stuitte hij op het kapelletje en besloot te stoppen om te kunnen rusten en bidden.

'Dat raakt'

"Het zien van zoveel verdriet in de ogen van deze man en de bezorgdheid om zijn dierbaren, dat raakt! Dit soort situaties gaan ook ons aan het hart", zegt de Maastrichtse politie woensdag. De Oekraïner moest zijn vrachtwagen binnen de parkeervakken plaatsen, maar kreeg geen boete.