L1mburg Centraal: Verslagenheid in Horst na steekpartij

Bloemen zijn neergelegd op de plaats van het incident. © L1 (Tim van der Weerden)
De verslagenheid is groot in Horst na een fatale steekpartij in het dorp, na een hersenbloeding staat Luc Volders weer op de bühne, de Hoej-Hoej-geit is weer opgelaten en meer Limburgs nieuws in de uitzending van L1mburg Centraal.
De uitzending van L1mburg Centraal van dinsdag 1 maart 2022. Met de volgende onderwerpen:

Dodelijke steekpartij in Horst

Een drama in Horst, bij een steekpartij in het centrum is daar maandagavond een 21-jarige inwoner om het leven gekomen. Over de reden van de steekpartij is nog niet veel bekend. Een 19-jarige Horstenaar is inmiddels aangehouden. Alle carnavalsfestiviteiten zijn direct stilgelegd.

Boérebroélof in Venlo, vertrouwd en toch anders

De traditionele Boérebroélof in Venlo op vastelaovesdinsdag werd eerder afgelast, samen met alle andere evenementen in de stad. Maar de Venlose joekskapellen besloten om het feest toch door te laten gaan. Het leek in de middag verrassend veel op de traditionele versie maar week toch af, want er was voor het eerst een lesbisch paar.

Een alternatieve Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale

Net als vorig jaar was het niet mogelijk om de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, de provinciale afsluiting van carnaval, met publiek op de Markt in Gulpen te vieren. De versoepelingen kwamen te laat om het evenement op de traditionele manier door te laten gaan. En dus is er een alternatief!

Na hersenbloeding staat Luc Volders weer op de bühne

Hij zou nooit meer kunnen optreden na zijn hersenbloeding, zeiden de doktoren. Maar Luc Volders uit Meerssen staat deze carnaval toch weer op de bühne, twee en een half jaar nadat hij opnieuw moest leren lopen.

Wielrenster Kylie Waterreus bij Lotto Soudal

Wielrenster Kylie Waterreus heeft dit seizoen weer een volgende stap kunnen maken in haar wielercarrière. Na een paar jaar in kleinere Belgische ploegen koerst ze nu in de bekende kleuren van het Belgische Lotto Soudal.

Wie laat de 'Geet mit ee gesjtrikt udder' op in Schinveld?

Vastelaovend staat bol van de tradities, zo laat het Schinveldse Hoej-Hoej Comité ieder jaar een geit de lucht in gaan, de 'Geet mit ee gesjtrikt udder'. Vorig jaar kwam die in Polen terecht, helaas kon de vinder nu niet aanwezig zijn in Schinveld om de volgende geit traditiegetrouw de lucht in te laten. Dus was het even afwachten wie dit jaar die eer te beurt viel.