1Lunch: Volop zon tijdens vastelaovend

Afbeelding ter illustratie © L11 Alaaf/Dian van den Bosch
De uitgebroken oorlog gooit geen roet in het eten bij carnaval, een herdenkingsmunt ter ere van het Verdrag van Maastricht en goed weer tijdens de vastelaovend. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Carnavalsbonden: 'Oorlog Oekraïne gooit geen roet in eten'

De Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) en de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL) geven aan dat carnaval vooralsnog gewoon doorgaat, ondanks de uitgebroken oorlog tussen Oekraïne en Rusland. De situatie is anders dan tijdens de Golfoorlog, die in 1991 vlak voor de vastelaovend begon. Toen werden de festiviteiten wel stilgelegd. Lees hier meer.
Het uitroepen van een nieuwe prins. © Jean-Pierre Geusens

Drugsverdachte is jacuzzi kwijt, maar mag wel naar huis

Twee Geleense mannen die worden verdacht van het kweken en verhandelen van hennepstekken, komen donderdagochtend vrij. De rechter heeft besloten hun voorarrest te schorsen. Jordan S. (35) komt thuis in een huis dat hij niet meer volledig zal herkennen; de politie pakte onlangs zijn jacuzzi en zwembad af. Lees hier meer.

Herdenkingsmunt ter ere van 30 jaar Verdrag van Maastricht

Bij de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) in Utrecht is de eerste herdenkingsmunt van dit jaar geslagen. Het gaat om een gouden en zilveren munt ter ere van het 30-jarig bestaan van het Verdrag van Maastricht. Lees hier meer.

Muziek André Rieu blijft geliefd bij uitvaarten

De muziek van André Rieu blijft begeerd tijdens afscheidsdiensten. Zijn nummer The Rose staat bovendien landelijk op de tiende plaats van populaire uitvaartliedjes. Dat blijkt uit onderzoek van uitvaartverzorger Monuta. Lees hier meer.
André Rieu © Jean-Pierre Geusens

Toch geen politiestaking carnaval: 'Kunnen we niet maken'

De politie gaat alsnog niet staken voor een betere cao tijdens de carnavalsdagen. De maatschappij zou daarbij onnodig geraakt worden. Dat zegt Theo Hulsmans, beleidsmedewerker van politie Limburg. Lees hier meer.

Volop zon tijdens vastelaovend: ongeveer 10 tot 12 graden

Vastelaovesvierders kunnen zich verheugen op een zonovergoten carnavalsperiode. Volgens Meteo Limburg wordt het een zonnig en helder weekend. De temperaturen zullen stijgen tot ongeveer 10 graden. Maandag en dinsdag wordt het zelfs iets warmer: zo'n 12 à 13 graden. Lees hier meer.