Duitse tv besteedt aandacht aan zaak dode vrouw kanaal

De hulpdiensten verrichten onderzoek na het aantreffen van de dode vrouw in het kanaal bij Wessem-Nederweert. © Weertdegekste
Het Duitse misdaadprogramma Aktenzeichen XY besteedt woensdagavond aandacht aan de vrouw die eind september vorig jaar werd gevonden in het kanaal Wessem-Nederweert. De politie heeft nog steeds geen idee wie ze is.
Beelden van de vrouw zijn eerder door de politie online vrijgegeven. Ook in Opsporing Verzocht en het Belgische misdaadprogramma Faroek kwam deze zaak aan bod. Maar zonder resultaat, de politie tast nog in het duister over haar identiteit.

Grensgebied

Omdat de vrouw in een grensgebied is gevonden, sluit de politie niet uit dat ze uit België of Duitsland afkomstig was. Vandaar de oproepen op Belgische en Duitse tv. In Aktenzeichen XY wordt de gebitsprothese van de vrouw besproken.

Misdrijf

De vrouw werd dinsdag 28 september 2021 gevonden in het water aan de Wessemerdijk, nadat een schipper een lichaam had gezien en alarm sloeg. Ze is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.