Straatrovers Maastricht volgens politie rondreizend trio

Het drietal in de Wycker Brugstraat, kort voor de straatroof © Opsporing Verzocht
Een vrouw die afgelopen zomer in Maastricht op straat bruut werd beroofd van haar tas, is volgens de politie het slachtoffer van een groep mannen die rondtrekt om dit soort misdrijven te plegen.
Dat concludeert de politie aan de hand van bewakingsbeelden die dinsdagavond zijn gepubliceerd door Opsporing Verzocht.

Servaasbrug

Daarop is te zien hoe de mannen op de late avond van 8 juli hun slachtoffer op de Sint Servaasbrug voorbij zien lopen en zich even verderop in de Wycker Brugstraat omdraaien. Van daaruit achtervolgen ze 32-jarige vrouw, waarna ze haar in het Stadspark inhaalden. Daar spraken ze haar aan in het Frans. Eén van de drie mannen trok haar armen naar achter, de anderen gristen haar tas weg. Daarna sloegen ze op de vlucht.

Tips

De politie denkt dat dit drietal rondtrekt om overvallen te plegen, onder meer omdat een van de drie daders een blauw slaapmatje bij zich had. Met de uitzending hopen de onderzoekers tips te krijgen van mensen als campingbazen of verhuurders van kamers, die het drietal onderdak hebben verleend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!