1Lunch: Politiemedewerker ontslagen na 'vriendendienst'

Foto ter illustratie © Istock
'Napoleon' wordt door justitie gegijzeld totdat hij vier ton betaalt, politiemedewerker moet weg na plichtsverzuim en de gemiddelde huizenprijs in Limburg nergens meer onder de 2 ton. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Medewerker politie Limburg ontslagen na plichtsverzuim

De politie in Limburg heeft een medewerker ontslagen wegens plichtsverzuim. Een speciaal team verrichtte intern onderzoek. Daaruit bleek dat de medewerker een proces-verbaal van een bekende uit het systeem heeft verwijderd. In ruil daarvoor kreeg de werknemer een gift. Lees hier meer.

Gemiddelde huizenprijs in Limburg nergens onder 2 ton

De huizenprijzen in Limburg zijn door de jaren heen alleen maar gestegen. Vorig jaar kostte een koopwoning zo'n 300.777 euro. In 2015 lag dat bedrag op ongeveer 191.829 euro. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Lees hier meer.

Justitie wil 'Napoleon' gijzelen tot hij vier ton betaalt

De 67-jarige Jan V. moet 392.000 euro betalen aan de Staat, anders dreigt gijzeling in een gevangenis. De zestiger is in 2009 veroordeeld voor zijn aandeel in de eerste Limburgse cocaïnefabriek ooit. Lees hier meer.
Beeld van de Franse generaal Napoleon. Jan V. (67) werd Napoleon genoemd door zijn medeverdachten. © iStock

Auto op oprit huis Weert gaat volledig in vlammen op

Een auto die geparkeerd stond op een oprit voor een huis in Weert is in de nacht van maandag op dinsdag volledig door brand vernield. Dat gebeurde rond 1:30 uur aan de Rietstraat. Volgens lokale nieuwssite WeertdeGekste was het vuur zo hevig dat het dreigde over te slaan naar de woning. De politie bracht de bewoners in veiligheid. Lees hier meer.

Fietser gewond na aanrijding met auto in Venlo

Een fietser in Venlo is dinsdagochtend gewond geraakt na een aanrijding met een auto. Het ongeval vond plaats op de rotonde Maagdenberg. Volgens een correspondent heeft het slachtoffer een hoofdwond. Lees hier meer.