Limburg populaire kampeerprovincie tijdens tweede coronajaar

Afbeelding ter illustratie © iStock
Ruim 404.000 Nederlandse gasten sloegen vorig jaar in Limburg hun tent op. Dat is een stijging van bijna 30 procent ten opzichte van 2020.
Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die door LocalFocus op een rijtje zijn gezet.

Ook andere provincies in trek

In het eerste coronajaar ontvingen Limburgse kampeerterreinen 288.000 Nederlandse toeristen. Vorig jaar waren dat er beduidend meer: 404.000. Gelderland (649.000) was in 2021 de populairste kampeerprovincie. Ook Noord-Brabant (443.000) was in trek bij Nederlanders.

Buitenlandse toeristen

Ons land heeft vorig jaar minder buitenlandse toeristen verwelkomd in vergelijking met het eerste coronajaar. Volgens het CBS daalde het aantal buitenlandse toeristen dat een overnachting boekte in Nederland met 13 procent op jaarbasis. In vergelijking met 2019, het laatste jaar voor de crisis, ging het zelfs om een min van 69 procent. Vooral uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk kwamen minder bezoekers naar Nederland.

Landelijke cijfers

Daartegenover staat dat Nederlanders in 2021 er vaker in eigen land op uittrokken. Hier was sprake van een toename van 28 procent op jaarbasis tot 25,7 miljoen overnachtingen. Het aantal overnachtingen lag daarmee volgens het statistiekbureau bijna op het niveau van voor de crisis.