Opnieuw code geel in Limburg vanwege zware windstoten

Storm Eunice zorgde voor een omvallende boom in Panningen. © Track '88
Na storm Eunice, is er een nieuwe storm op komst: storm Franklin gaat opnieuw zorgen voor zware windstoten. Daardoor geldt in Limburg zondagavond en maandagmiddag opnieuw code geel.
Ook voor bijna de rest van het land is die waarschuwingscode van kracht. Code geel betekent dat mensen alert moeten zijn, omdat er kans is op gevaarlijk weer. In de westelijke kustprovincies is code oranje van kracht.

Onweer

Volgens het KNMI gaat het zondag in de loop van de dag weer harder waaien. De eerste piek ligt aan het begin van zondagavond met windstoten in Limburg van 75 tot 90 kilometer per uur. Later op de avond kan dat zelfs nog oplopen naar windstoten van 100 kilometer per uur. Meteo Limburg meldt dat er naast de wind ook kans is op buiige regen met hagel en onweer.
In de kustgebieden gaat het mogelijk nog harder waaien met windstoten van 120 kilometer per uur. Volgens het KNMI kan er daardoor weer plaatselijk schade ontstaan. In Limburg geldt vanwege de wind tussen zondagavond 20:00 uur en maandagochtend 04:00 uur code geel.

Maandag

In de nacht van zondag op maandag verwacht Meteo Limburg enkele fikse buien met hagel, natte sneeuw en onweer. Maandag worden opnieuw harde windstoten verwacht. Er komen windstoten voor van 75 tot 90 kilometer per uur. Pas in de loop van de middag en avond neemt de windkracht af. In Limburg is tussen 11:00 uur en 17:00 uur code geel van kracht. Het KNMI waarschuwt mensen die de weg op moeten op te letten in het verkeer.
De verwachting is dat de wind in de dagen erna in kracht zal afnemen.

Derde storm

Storm Franklin wordt de derde storm in één week tijd die over Limburg heen zal trekken. Afgelopen woensdagavond en donderdagnacht raasde storm Dudley over onze provincie heen. Vrijdag kreeg Limburg te maken met storm Eunice.