L1mburg Centraal: Bjorn & Mieke winnen LVK in thuiswedstrijd

Bjorn & Mieke © Graatje Weber
Strom Eunice, stadsprins Maastricht, Bjorn en Mieke en meer Limburgs nieuws.

Honderden schademeldingen na storm Eunice

Storm Eunice heeft in Limburg gezorgd voor honderden schademeldingen. Tot nu toe staat de teller bij de hulpdiensten op ongeveer 800 meldingen, zo laten de twee Limburgse veiligheidsregio's weten. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen door de storm.

Bjorn & Mieke winnen het LVK in een thuiswedstrijd

De afgelopen weken werden verschillende scenario's uit de kast gehaald. Uiteindelijk werd het een compactere wedstrijd, maar met een uitzinnig publiek. In de schouwburg in Venray wonnen Bjorn & Mieke gisteravond de finale van het Limburgs Vastelaoves Leedjeskonkoer.

Maastricht roept enige stadsprins in Limburg uit

Carnavalsvereniging De Tempeleers in Maastricht heeft altijd volgehouden dat ze tot het laatste moment wachtten om te kijken of er nog iets van carnaval terecht kan komen. Ze zijn beloond zou je kunnen zeggen...Maastricht heeft sinds vanmiddag een nieuwe prins, de enige van Limburg.

Vergeten stadsprins Jocus uit 1898

Carnavalsvereniging Jocus roept geen nieuwe prins uit dit jaar. Maar toch hebben ze een nieuwe prins. Dat zit zo: bij een duik in de archieven zijn ze per toeval namelijk achter de naam gekomen van de vergeten prins uit het jubileumjaar 1898. De ontdekker is de huisarchivaris én tevens schrijver van het Jocusblad, Jaap Stroeken.

MVV Academy

De jeugdopleiding van MVV moet sterk verbeteren. Daarom werkt de club samen met onder andere de Universiteit van Maastricht en de Hogeschool Zuyd. Daarnaast is er, uiteraard, geld nodig. Een jaar geleden werd het traject ingezet, maar er is nog veel voor verbetering vatbaar.