Honderden schademeldingen na storm Eunice

Een loods in Meijel is compleet verwoest door storm Eunice. © Fer Traugott
Storm Eunice heeft in Limburg gezorgd voor honderden schademeldingen. Tot nu toe staat de teller bij de hulpdiensten op ongeveer 800 meldingen, zo laten de twee Limburgse veiligheidsregio's weten.
Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen door de storm.

Verdeeld

De 800 meldingen over de storm zijn vanuit de hele provincie gekomen. De Veiligheidsregio's Limburg-Noord en Zuid-Limburg hebben beide ongeveer 400 meldingen binnengekregen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord zal het aantal meldingen nog oplopen, omdat dit weekend nog meldingen zullen worden gemaakt over stormschade. De hulpdiensten verwachten maandag pas een compleet beeld te kunnen geven.

Bomen en gebouwen

Volgens de woordvoerder gingen de meldingen vooral over omgevallen bomen en schade aan gebouwen. "In dat laatste geval zijn er meer meldingen dan bij voorgaande stormen", zegt de woordvoerder. In Zuid-Limburg waren de meldingen verschillend. "Alles is voorbij gekomen. Onder meer meldingen over omgewaaide bomen, rondvliegende gevelplaten en losgelaten dakpannen", zegt de woordvoerder daar.

Meldkamers

De woordvoerder van Limburg-Noord meldt verder dat het een drukke avond is geweest in de meldkamers. "Maar het is allemaal goed verlopen. We hebben op sommige momenten ook nog meldingen gecoördineerd van andere regio's als daar hulp nodig was."

Spoed

De Veiligheidsregio's roepen op om niet de hulpdiensten te bellen, als de schade zelf op een veilige manier kan worden opgeruimd. Daarover heeft de Brandweer Limburg-Noord ook een tweet gedeeld.