1Lunch: Storm Eunice zet streep door voetbalwedstrijden

Foto ter illustratie © iStock
MAA heeft het vliegtuigschema nog niet aangepast vanwege storm Eunice, de Limburgse voetbalclubs komen vanavond niet in actie en Flikken Maastricht heeft vrijdag de laatste draaidag van het zestiende seizoen. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Limburgse voetbalclubs niet in actie door storm Eunice

De wedstrijden van Fortuna Sittard, MVV Maastricht, Roda JC Kerkrade en VVV-Venlo gaan vrijdagavond niet door. Vanwege storm Eunice heeft de KNVB besloten om alle duels vrijdag af te gelasten. Volgens de KNVB is het besluit genomen in overleg met clubs omdat de veiligheid van spelers, clubmedewerkers en supporters in en rondom het stadion door het extreme weer niet voldoende gegarandeerd kan worden.

Spoedoverleg over carnaval in Sittard-Geleen

In Sittard-Geleen vindt vrijdagochtend spoedoverleg plaats over de geplande carnavalsevenementen in Sittard. Rond het middaguur wordt uitsluitsel verwacht. Sittard-Geleen is de enige gemeente die een 'normaal' carnavalsfeest aankondigde. Het scholierencarnaval kan doorgaan, net als het evenement Kanón van 't Balkón op zaterdag. Ook de optocht op zondag staat vooralsnog op de planning. Bronnen melden dat de gemeente de geplande evenementen wil 'heroverwegen', nu andere Zuid-Limburgse gemeenten kiezen voor een gecontroleerd straatcarnaval zonder optochten.

'In Noord-Limburg de meeste overlast van storm Eunice'

Storm Eunice zal in de provincie naar verwachting voor de meeste overlast zorgen in het noorden en de Zuid-Limburgse heuvels. Vanaf de middag zal het (erg) onstuimig worden en kunnen er windstoten voorkomen tussen de 90 tot 110 kilometer per uur. "Het noorden van Noord-Limburg en de heuvels in het zuiden vangen de meeste wind, zeer zware windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. Dat is echt niet misselijk", aldus Zeelen.

Gestolen beelden kerststal Clemensdomein weer terug

Twee beelden die in december van een kerststal bij het Clemensdomein in Brunssum zijn gestolen, zijn weer gevonden. De beelden, een kameel en een 'boodschapper', zijn teruggevonden bij de Lambertuskerk in Bingelrade, een paar kilometer verderop.

Laatste draaidag voor zestiende seizoen Flikken Maastricht

Vrijdag vinden de laatste opnames plaats van alweer het zestiende seizoen van de populaire NPO-serie Flikken Maastricht. Dat laten de makers weten op social media. Lees hier meer.