1Lunch: Zware windstoten in Limburg door storm Dudley

Afbeelding ter illustratie © iStock
De politie heeft beelden vrijgegeven van een man die een McDonald's-medewerker mishandelde, Frans Timmermans krijgt Vrede van Nijmegen-penning en carnaval wordt in rap tempo voorbereid. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Politie geeft beelden vrij van mishandeling McDonald's

De politie heeft vandaag beelden vrijgegeven van een man die eind oktober bij een McDonald's in Heerlen een medewerker heeft verwond.
De politie tast nog steeds in het duister over de identiteit van de man. Daarom zijn de beelden online gezet. Begin februari publiceerde de politie al een geblurde foto van de man. Als hij zich niet zou melden binnen twee weken dan zou de politie de originele beelden openbaar maken. Lees hier meer.

Frans Timmermans krijgt Vrede van Nijmegen-penning

Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, krijgt de Vrede van Nijmegen-penning. Dat maakte de gemeente Nijmegen woensdag bekend.
De penning wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan iemand die zich internationaal inzet voor Europa. De Heerlenaar is uitgekozen voor de onderscheiding omdat hij zich volgens het juryrapport al jaren inzet voor solidariteit, homorechten, diversiteit en bescherming van mensenrechtenactivisten. Lees hier meer.
Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie © Jean-Pierre Geusens

Carnaval wordt in rap tempo voorbereid

In heel Limburg wordt, nu de versoepelingen bekend zijn, in allerijl gewerkt aan de voorbereidingen voor carnaval. Er heerst een positieve stemming, al moet er een hoop worden geregeld. Reacties op de versoepelingen en de eerste voorbereidingen op vastelaovend, lees je hier.

'Wout Poels rijdt Giro d'Italia, Tour de France onzeker'

Wout Poels komt dit jaar in actie in de Ronde van Italië. De renner van Bahrain-Victorious zou zelf zijn voorkeur voor de Italiaanse ronde hebben uitgesproken. Of de renner uit Blitterswijck ook de Tour de France rijdt, is nog onzeker.
Mocht Poels daadwerkelijk in de Giro d'Italia starten is hij de tweede Limburger die aan de start verschijnt. Eerder maakte Tom Dumoulin al bekend te rijden in de ronde die hij in 2017 winnend afsloot. De Giro d'Italia begint 6 mei in Boedapest. Lees hier meer.

Maastricht Airport brengt je deze zomer naar deze 13 plekken

Deze zomer kun je vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA) vliegen naar 13 bestemmingen. In het zomerseizoen, van 1 april tot 31 oktober, kunnen passagiers vliegen naar zeven verschillende landen. Dat zijn Kroatië (Zadar), Spanje (Alicante, Barcelona en Mallorca), Italië (Bari) en Engeland (Londen).
Corendon vliegt daarnaast ook nog naar Oost-Europese bestemmingen als Rhodos, Kos, Zakynthos en Heraklion in Griekenland, Antalya en Bodrum in Turkije en Bourgas in Bulgarije. Lees hier meer.

Code geel: storm Dudley in aantocht

In Limburg en de rest van Nederland geldt woensdag code geel. Dat komt door storm Dudley die woensdag en donderdag over het land raast.
Het KNMI verwacht dat er door de storm zware windstoten zijn. Lees hier meer.