L1mburg Centraal: GGD: 'Vier carnaval verantwoord'

Afbeelding ter illustratie © iStock
Geen testbewijs nodig bij buitenevenementen carnaval, Sevenumse bakker wil Meester Boulanger worden, tweede dag hoger beroep Thijs H. en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van dinsdag 15 februari.

Geen testbewijs nodig bij buitenevenementen carnaval
Gemengde gevoelens bij de horeca. de coronaversoepelingen zijn misschien wel de grootste verbazing voor de horecaondernemers. Volle kroegen en je hebt tot vijfhonderd bezoekers geen testbewijs nodig. Bekijk hier de hele reportage.

Celstraf van 30 jaar en tbs geëist tegen Thijs H.

Justitie eist 30 jaar gevangenisstraf en een tbs-maatregel tegen drievoudig moordenaar Thijs H. Volgens de aanklaagsters kan het Hof in Den Bosch niet om een gevangenisstraf heen. Bekijk hier de hele reportage.

Bronzen troostprijs voor bondscoach Coopmans op Spelen

Een bronzen medaille voor de schaatsvrouwen op de Olympische Spelen. Het is een troostprijs voor de Limburgse bondscoach Jan Coopmans. Het mannenteam behaalde voor het eerst in de geschiedenis géén medaille en dus is er kritiek op de 64-jarige Baarlonaar. Bekijk hier de hele reportage.

9,2 miljard euro omzet voor DSM

DSM lijkt de coronacrisis al achter zich te hebben gelaten. Het bedrijf behaalde vorige jaar een omzet van 9,2 miljard euro, evenveel als in het recordjaar 2018. Misschien belangrijker, de winst steeg ook flink, naar 1,7 miljard euro. Bekijk hier de hele reportage.

Sevenumse bakker wil Meester Boulanger worden

Slechts zeven bakkers in Nederland lukte het eerder om de titel "Meester Boulanger" binnen te slepen. Het is het hoogste dat je als bakker kunt bereiken en een absolute proeve van bekwaamheid. De Sevenumse bakker Bas Gommans hoopt over drie maanden de achtste bakker te worden met de titel. Bekijk hier de hele reportage.

Hoe kijkt een GGD-arts naar de versoepelingen?

Zorgminister Ernst Kuipers maakt om zeven uur bekend welke coronamaatregelen los worden gelaten; vooral een politieke keuze. We praten erover met Casper de Heijer van de GGD Zuid-Limburg, Hoe kijkt hij als arts naar de voorgestelde versoepelingen? Bekijk hier de hele reportage.