Limburg Centraal: Start hoger beroep in zaak Thijs H.

Afbeelding ter illustratie © Politie
Beleidsmakers Den Haag weten amper wat carnaval is, Maastrichts tweetal maakt podcast over relaties en meer Limburgs nieuws.

Hoger beroep drievoudig moordverdachte Thijs H. gestart

Was moordenaar Thijs H. uit Brunssum volledig ontoerekeningsvatbaar toen hij in 2019 drie mensen vermoordde? Dat is de grote vraag in het hoger beroep dan maandag van start ging in Den Bosch.

Beleidsmakers Den Haag weten amper wat carnaval is

Het wordt dinsdag een hele spannende dag voor iedereen die van carnaval houdt. Moet daadwerkelijk iedereen een negatief testbewijs op zak hebben? Welke beperkingen gelden er nog meer? Vooralsnog zijn er vooral heel veel vragen en weinig werkbare oplossingen.

Hoogleraar: 'Onderzoek bestuurscultuur beneden alle peil'

Teleurstelling en ergernis. Dat zijn de emoties van Klaartje Peters na het lezen van het rapport over de Limburgse bestuurscultuur. De hoogleraar regionale en lokale politiek windt er geen doekjes om. Een slecht rapport, zegt ze, Limburg verdient beter.

Maastrichts tweetal maakt podcast over daten in 2022

Een date die in het echt totaal niet op de profielfoto lijkt, de vraag wie de rekening betaalt of het ontvangen van een dickpic. De Maastrichtse Deniece en haar vriendin Kavita praten erover op hun eigen online platform, een podcast genaamd The Guyde. De twee singles delen hun leuke en minder leuke ervaringen in relaties, ook op Valentijnsdag.

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde, loont dat?

Het is binnenkort weer zover, de aanslag van de gemeentelijke belastingen komt eraan. Wat je moet gaan betalen, dat hangt voor een groot deel samen met de waarde van je huis, de WOZ-waarde. Die kan wel eens flink zijn gestegen. Maar je kunt daar bezwaar tegen maken. Wanneer loont dat en wanneer niet? We praten erover met Etiënne Erkens, makelaar en voorzitter van de NVM-afdeling Limburg.

Wie is bondscoach schaatsen Jan Coopmans?

Bijna alle medailles voor de individuele schaatsonderdelen op de Olympische Spelen in China zijn vergeven. De komende dagen staan vooral de teamonderdelen op het programma. De Limburgse bondscoach Jan Coopmans heeft de moeilijke taak om van schaatsers, die eerst elkaars concurrenten waren, nu een team te smeden. Wie is die Jan Coopmans?