Oud-programmamaker Tilly Maessen (68) overleden

Tilly Maessen (rechts) met Rommedoe-collega's Thei Dols en Irma van Hoof. © Facebook
Tilly Maessen uit Maastricht is zondag op 68-jarige leeftijd overleden.
Ze kreeg regionale bekendheid in de jaren 80 als lid van cabaretgroep Rommedoe. Bij Omroep Limburg en L1 (1993-2005) maakte Maessen diverse populaire programma's, zoals Mag ik deze dans van u?, de Doevetil en de Medammecour.

Cabaretgroep

Rommedoe was immens populair in Limburg. De cabaretgroep trad destijds op in alle Limburgse zalen met hun - zeker voor die tijd - ongekend kritisch en geëngageerd cabaret. Alles in Maastrichts dialect. Naast Maessen maakten Irma van Hoof, Thei Dols, Guus Jacobs en Wim Giessen deel uit van de groep. Via de ROZ, voorloper van L1, kreeg de groep in de hele provincie grote bekendheid.

Spelen met publiek

Op de radio had Maessen lange tijd een live programma iedere maandagmorgen, dat steevast begon met het nummer Waltzing Matilda. Luisteraars uit de hele provincie bezochten de studio in Maastricht om daarbij aanwezig te zijn. Doorspekt met humor 'speelde' zij wekelijks met het publiek.

Carnavalsrevue

Zo'n 20 jaar geleden stond Maessen opnieuw op de planken in de Waolse Medammecour, als café-uitbaatster May Kraaktuut. De Medammecour was een alternatieve carnavalsrevue. Na enkele succesvolle jaren stopte dat initiatief. In 2016 is de Medammecour nieuw leven ingeblazen, maar daar was Maessen niet meer bij betrokken. Ze was al vele jaren ziek en kon daardoor niet meer optreden.

Speciale uitzending

In het kader van het 75-jarig bestaan van de regionale omroep bezocht Tom Doesborg vorig jaar Maessen om herinneringen op te halen. De uitzending is hier te bekijken.