Café ontdekt in Muizenberg: berglopers uit groeve gehaald

De Muizenberg © L1 WhatsApp
De Belgische politie heeft in een zoektocht naar mensen in de Muizenberg in Kanne een café ontdekt in de groeve. Daarbij zijn een man uit de gemeente Echt-Susteren en een gezin uit de gemeente Meerssen eruit gehaald, aangezien er een toegangsverbod geldt. Het gaat om berglopers.
Dat gebeurde vrijdagavond al, maar de politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst komt er maandag mee naar buiten.

Soort café

De politie kreeg die avond een melding dat er mensen in de ondergrondse mergelgroeve zouden zijn. Daarop is in de zoektocht naar de berglopers een gedeelte van de Muizenberg uitgekamd. Na een half uur klauter- en klimwerk stuitten agenten diep in de grotten op een soort van café.

Marihuana op zak

Daar zaten de 40-jarige man en het gezin. Twee mannen hadden een gebruikershoeveelheid marihuana bij zich. De drugs zijn in beslag genomen. De berglopers zijn uit de groeve gehaald en kregen boetes opgelegd.

Deels ingestort

De Limburgers hebben zich volgens de politie op gevaarlijk terrein begeven in het talud van het Albertkanaal. De grotten bestaan namelijk voornamelijk uit gangen die deels ingestort zijn. Daarom is het levensgevaarlijk om deze te betreden, geeft de Vlaamse politie aan.
Vorig jaar kregen vier Maastrichtenaren nog een boete omdat ze illegaal de mergelgrotten in Riemst waren binnengedrongen.