L1mburg Centraal: Enkele nachtclubs houden tóch deuren dicht

Afbeelding ter illustratie © iStock
De burgertop Maastricht van start, actie tegen georganiseerde misdaad in transportsector en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van vrijdag 11 februari 2022.

Antivaxer naar politie om aangifte te doen

De beelden van een groep antivaxers die medewerkers van de GGD in Heerlen lastigvielen, hebben veel commotie veroorzaakt. De GGD heeft aangifte gedaan van smaad, bedreiging en mishandeling. Maar nu wil de dame die zich daaraan schuldig zou hebben gemaakt, zelf aangifte doen tegen de GGD.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Poppodium Grenswerk houdt deuren dicht

Eerder protesteerden theaters en musea al tegen de coronamaatregelen. Zaterdagavond willen de nachtclubs, popzalen en discotheken hun deuren openen. Maar niet alle burgemeesters laten dat toe. Gemeentes als Maastricht en Venlo hebben al aangegeven te zullen handhaven. Discotheek 'Complex' in Maastricht gaat desondanks toch gewoon open, maar in Venlo blijft het stil. Poppodium Grenswerk houdt - met veel tegenzin - de deuren dicht.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Verbouwing station Roermond gestart

Het NS-station in Roermond gaat flink op de schop. Vrijdag startte de verbouwing, die een maand of acht gaat duren. Het station wordt niet gesloopt, maar wel flink gerestaureerd. Daarbij wordt het station zoveel als mogelijk weer in de staat gebracht, zoals het ooit was.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Actie tegen georganiseerde misdaad in transportsector

Wie deze week over de Limburgse snelwegen reed, zal zeker zijn opgevallen dat er veel politiemotoren op de weg waren. Zij waren op zoek naar vrachtwagens en bestelbusjes die mogelijk door criminelen worden gebruikt. In totaal werden er ruim 200 voertuigen gecontroleerd, veertien daarvan bleken in verband te worden gebracht met de georganiseerde misdaad.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Burgertop Maastricht van start gegaan

Meepraten over de toekomst van Europa. Tweehonderd burgers uit de hele Europese Unie doen het dit weekend in Maastricht, tijdens de Europese Burgertop. Met politici gaan ze in gesprek over migratie en de rol van Europa in de wereld. Eigenlijk zou de top in januari plaatsvinden, maar dat kon door corona niet doorgaan. Geluk bij een ongeluk, nu valt de top exact in de week van de 30e verjaardag van het Verdrag van Maastricht.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Fortuna aast op winst tegen Groningen

Fortuna Sittard verkeert nog steeds in degradatiezorgen, maar wil de overwinning van vorige week op Heerenveen, dit weekend uiteraard een goed vervolg geven. Tegenstander zaterdagavond is FC Groningen.
Bekijk hier de hele reportage terug.