Politie geeft beeld vrij van relschopper bij MVV-Roda JC

De ME op het veld van MVV, rechtsonder de gezochte hooligan. © Foto's: Frank Kerbusch en politie Limburg
De politie heeft een foto vrijgegeven van een van de relschoppers tijdens de wedstrijd MVV-Roda JC in oktober.
Twee weken geleden gaf de politie al beelden vrij van drie verdachten van ongeregeldheden bij MVV-Roda. De relschoppers waren op de beelden nog onherkenbaar gemaakt en kregen de gelegenheid om zich te melden.

Melden

Twee verdachten deden dat. Een man meldde zich op 28 januari bij de politie. Een tweede man deed dat op 11 februari. Hun foto's zijn daarna verwijderd. De derde verdachte heeft twee weken de tijd gehad zich te melden. Dat heeft hij niet gedaan. Daarom zet de politie nu zijn foto op haar site.

Schoppen en schelden

Een van de aangehouden mannen wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Hij sloeg, schopte, spuugde en schold richting de politie. De tweede man wordt van vergelijkbare feiten verdacht. Hij heeft ook stoelen van de tribune vernield. De derde verdachte heeft met een deel van een stoel naar de politie gegooid. Een politiemedewerker raakte daarbij gewond.

Gewonden

De derby in Maastricht werd 29 oktober gestaakt na ongeregeldheden. Supporters misdroegen zich, gooiden met vuurwerk en richtten vernielingen aan. De Mobiele Eenheid moest charges uitvoeren om de rust te herstellen. Daarbij raakten zes agenten van de aanhoudingseenheid en van de Mobiele Eenheid gewond, Ze werden geraakt door onder meer stoelen en borden. Een van de gewonde politiemedewerkers heeft zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen.