Oldtimer tien jaar na verdwijning weer terecht

De gestolen oldtimer die is teruggevonden. © John Vullers
Een oldtimer die bijna tien jaar spoorloos was is donderdag teruggevonden in een loods in Kerkrade.
De politie heeft de auto in beslag genomen. Privédetective John Vullers heeft de politiemensen getipt dat de auto daar te vinden zou zijn.

Tentoonstelling

De auto uit 1909, van het Amerikaanse merk De Tamble, verdween bijna 10 jaar geleden na een tentoonstelling in het Duitse Essen. In diezelfde periode overleed de eigenaar. Op het moment dat zijn kinderen begonnen met het inventariseren van de nalatenschap, bleek de auto spoorloos verdwenen.
Omdat de oldtimer om en nabij het miljoen euro waard is, schakelde de familie een recherchebureau in. "In de loop der jaren kreeg ik verschillende keren tips binnen", vertelt Vullers. "Ik kreeg een keer een anoniem telefoontje, een anonieme brief. En een tandarts uit Salzburg benaderde me ooit, hij wilde me wel vertellen waar de auto stond maar wilde wel een vindersloon van tien procent."

Kerkrade

Na deze en andere tips en ander onderzoek, kwam Vullers tot de conclusie dat de auto in Kerkrade moest staan. Met zijn onderzoeksgegevens stapte Vullers naar de politie, die zijn verhaal overtuigend vond en donderdagmorgen binnenviel in de loods waar de auto werd teruggevonden.