Video: Van websitebouwer tot bomenklimmer

Een actievoerder in de bomen van het Sterrebos © Track88
In het dagelijks leven bouwt de 31-jarige actievoerder Maarten websites, maar de afgelopen weken zat hij hoog in de bomen bij het Sterrebos in Born. Met voldoening, maar ook verdriet blikt hij terug op die spannende tijd.
De activist zat in totaal elf dagen in een boom. Het doel was om te voorkomen dat VDL Nedcar het bos zou kappen voor de bouw van een productiehal.

Verdrietig

Actievoerder Maarten, die niet met achternaam genoemd wil worden, kijkt met een trots gevoel terug op de actie. "Heel Nederland heeft gezien dat we zo geen bos kunnen kappen." Desondanks gaat het bos bij Born verloren voor uitbreiding van de autofabriek. "Dat maakt me wel verdrietig."

Waarschuwing

Volgens hem zijn de dagen hoog in de bomen niet voor niets geweest. "Iedere miljardair of ieder bedrijf dat nu nog denkt dat een bos te kunnen kappen, zal voortaan eerst twee keer nadenken. Want je weet dat je er in de toekomst flinke problemen mee krijgt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!