L1mburg Centraal: Verdere versoepelingen op komst

Foto ter illustratie © iStock
Tachostop voor vrachtwagens bij grens levensgevaarlijk, nieuwe bolide Max Verstappen gepresenteerd en meer Limburgs nieuws.

Meer versoepelingen op komst

Ook het Veiligheidsberaad vindt het nog langer sluiten van delen van de samenleving niet meer proportioneel. In dat beraad zitten de burgemeesters die voorzitter zijn van de Veiligheidsregio's. Ook de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn hoopt dat de crisis snel achter ons ligt.
Bekijk hier de hele reportage.

Tachostop voor vrachtwagens bij grens levensgevaarlijk

Gevaarlijke situaties rondom de Limburgse grensovergangen. Sinds vorige week moeten vrachtwagenchauffeurs handmatig hun tachometer aanpassen als ze een grens passeren. En geregeld gebeurt dat nu op vluchtstroken en op- en afritten van snelwegen.
Bekijk hier de hele reportage.

Maarten, actievoerder in het Sterrebos

Hij zat elf dagen hoog in het bos voor het goede doel. De 31-jarige actievoerder Maarten kijkt met voldoening terug op zijn tijd in het Sterrebos bij Born, maar ondanks alle inspanningen kon hij de kap van het bos niet voorkomen.
Bekijk hier de hele reportage.

Kappen Sterrebos Born in volle gang

Het is de 'day after' van de bezetting van het Sterrebos in Born. Dinsdag werd de laatste actievoerder uit het bos gehaald, na een bezetting van twaalf dagen. Toen werd ook al begonnen met de kap en die werkzaamheden werden woensdag hervat. Dat gebeurde met veel bewaking, om actievoerders niet opnieuw de kans geven om toe te slaan.
Bekijk hier de hele reportage.

Terugleveren stroom door Greenport Venlo steeds moeilijker

Het klinkt als de ideale oplossing om te verduurzamen: leg op alle daken van bedrijfsloodsen op industrieterreinen zonnepanelen en je kunt de wijde omtrek van groene energie voorzien. Op Greenport Venlo liggen in totaal meer dan 100 hectare aan zonnepanelen op de daken. Gemiddeld gebruiken de bedrijven zo'n kwart van de opgewekte energie zelf. Het restant wordt teruggeleverd aan het net, waarmee de huishoudens in de omgeving voor een deel worden gevoed met duurzame energie. Maar ook hier loopt het elektriciteitsnet tegen zijn grenzen aan en is terugleveren steeds moeilijker.
Bekijk hier de hele reportage.

Nieuwe bolide Max Verstappen gepresenteerd

Max Verstappen moet nog 1,5 maand wachten op de eerste race van het Formule 1-seizoen. Maar we hebben wel al de eerste glimp van zijn nieuwe Red Bull-bolide kunnen opvangen, de RB18.
Bekijk hier de hele reportage.