Docent Vista College geschorst na grensoverschrijdend gedrag

Derde melding grensoverschrijdend gedrag VISTA college © L1
Een docent van het Vista College is geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag. Vorige week werd een andere docent ook al geschorst om dezelfde reden. Naar de twee leraren loopt een onderzoek.
Dat bevestigt het Vista College na berichtgeving van De Limburger.

Relatie

Volgens de krant gaat het bij deze kwestie om een relatie tussen een meerderjarige student en een docent van het Vista College in Sittard. De krant schrijft dat de studente niet meer op het Vista College zit, maar zij en de docent wel nog een relatie hebben. De relatie zou zijn ontstaan toen de docent nog les gaf aan de leerlinge. Nadat het andere verhaal aan het licht kwam besloot deze docent zich te melden bij de school.
Het Vista College kan vanwege de privacywetgeving geen uitspraken doen over de inhoud van het onderzoek. De school gaat met externe hulp een integriteitscommissie instellen. Deze commissie gaat deze en eventueel andere zaken die opduiken onderzoeken. De docenten zijn vanwege dit lopende onderzoek geschorst.

Fysieke en mentale grenzen overschreden

De andere docent wordt ook beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Via Facebook deed oud-student Marijke haar verhaal over een docent op het Vista College. Zo zou een leraar haar in een ongelijkwaardige seksuele verhouding hebben geronseld. Marijke schreef daarover: 'Toen brak er een periode aan waarin hij zowel mijn fysieke als mentale grenzen overschreed waarbij ik op een gegeven moment aangaf leed te ervaren. Maandenlang bleef hij contact zoeken nadat er was afgesproken dit niet meer te doen.' In augustus 2021 trok de student aan bel, daarop besloot de school om een onderzoek in te stellen. De studente heeft een schadevergoeding van de betreffende docent ontvangen.