Politiemacht bewaakt ontruimd Sterrebos

Afbeelding ter illustratie © Orange Media
Een forse politiemacht heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het ontruimde Sterrebos bij Nieuwstadt bewaakt, om mogelijke nieuwe acties te voorkomen.
Het bos was anderhalve week lang bezet door actievoerders, uit protest tegen de kap van de bomen voor uitbreiding van de autofabriek van VDL Nedcar in Born.

Procedure

De politie begon dinsdagmorgen met de ontruiming, nadat andere belangenorganisaties hun juridische procedure had ingetrokken tegen de kap. Dat gebeurde nadat VDL extra compensatiemaatregelen had aangekondigd voor de omgeving. Agenten trokken daarop het bos in om de zeven mensen die in de bomen zaten, weg te halen. Alle actievoerders werden aangehouden en in de loop van de dag weer vrijgelaten.

Broedseizoen

Op datzelfde moment werd al een begin gemaakt met het neerhalen van het bos. Daarmee moet haast gemaakt worden, omdat in maart het broedseizoen begint en er niet meer gekapt mag worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!