1Lunch: Actievoerders worden uit bomen Sterrebos gehaald

Afbeelding ter illustratie
De actievoerders in het Sterrebos worden door de politie en brandweer uit de bomen gehaald, kinderen in Tegelen moeten schoolgebouw verlaten na brand, en telefoontaps en nieuwe verhoren in moordzaak Andy de Heus. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

LIVE: Politie ontruimt Sterrebos, eerste bomen gekapt

In het Sterrebos is sinds vanmorgen een actie bezig om actievoerders uit de boom te halen. De politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Sittard-Geleen hebben opdracht gegeven om het Sterrebos te ontruimen. Volgens een correspondent is VDL Nedcar inmiddels begonnen met de kap van de bomen. Nedcar wil op die plek haar fabriek uitbreiden. Lees hier de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
Politie haalt actievoerders uit de boom © L1

Brand in school Tegelen: gebouw ontruimd

Op een middelbare school in Tegelen is vanochtend brand uitgebroken tijdens zaagwerkzaamheden. Het gaat om het gebouw van voortgezet speciaal onderwijs Velddijk aan de Bergstraat. Een houtzaagmachine vloog in brand. De rook ging vervolgens via een afzuiginstallatie naar de kelder van de school. Lees hier meer.

Telefoontaps en nieuwe verhoren in moordzaak Andy de Heus

In het onderzoek naar de fatale schietpartij die Andy de Heus (30) het leven kostte, is familie van de Sittardse schutter Ronnie S. (54) recent afgeluisterd. Ook is een 'oude' verdachte nogmaals gehoord. Lees hier meer.

Maastrichtse arts toch niet OMT-lid: Gommers blijft

Iwan van der Horst, afdelingshoofd van intensive care in het MUMC+ en Laurentius Ziekenhuis, neemt voorlopig nog niet het stokje over van Diederik Gommers in het Outbreak Management Team (OMT). IC-arts Gommers blijft toch nog lid van het OMT. Lees hier meer.
Afbeelding ter illustratie © RTV Maastricht