Sloop verpauperd ziekenhuis Brunssum hervat

Jongeren op het dak van het oude ziekenhuis in Brunssum. © Track'88
Het laatste deel van het voormalig ziekenhuis in Brunssum gaat vanaf maandag ook tegen de vlakte. De sloop lag 2,5 jaar stil.
Daardoor stonden er al die tijd nog een liftschacht en een vleugel van het oude gebouw overeind.

Sloop stilgelegd

De deuren van het ziekenhuis, dat in 1961 werd gebouwd, gingen in 2016 definitief op slot. SMH Groep BV kocht in 2017 het pand aan de Kochstraat. In december van dat jaar ging de sloop van start, maar twee jaar later werden de sloopwerkzaamheden stilgelegd.

Vandalisme en brandstichting

In die tijd vonden er bij het leegstaande restant vandalisme en brandstichting plaats. Begin januari klommen er nog jongeren op het dak van het oude ziekenhuis. Omwonenden ervaarden daardoor veel overlast.

Dwangsom

De gemeente Brunssum ging verschillende keren in gesprek met de Roermondse eigenaar. Dat had niet het gewenste resultaat. Daarom besloot de gemeente om vanaf januari een dwangsom op te leggen van 2500 euro per week, die kan oplopen tot maximaal 25.000 euro.

Gebouw verkocht

Inmiddels heeft SMH Groep BV het gebouw en het terrein verkocht aan Hof van Brunssum bv. Daarbij zijn ook afspraken gemaakt over de sloopwerkzaamheden. Die zijn maandag begonnen.
De gemeente bekijkt nog wat er met de opgelegde dwangsom gebeurt.