Carnavalslivestream met 200 artiesten: 'Zo fijn dat dit kan'

De Boonte Femiêlie Middig treedt op tijdens de livestream vanuit het Munttheater. © L1 (Tim van der Weerden)
Een carnavalslivestream van acht uur lang met muziek en sketches. Zo'n tweehonderd lokale artiesten deden er zaterdag aan mee in het Munttheater in Weert.
"Wij en alle artiesten hebben zolang ons vak niet kunnen uitoefenen. Het is zo fijn we we onze rol voor de samenleving van Weert weer in kunnen vullen", vertelt Munttheater-directeur Colinda Vergouwen.

'Heel anders'

Eén van de groepen die optreedt, is de Boonte Femiêlie Middig. Thijs Mennen vertelt: "Het is natuurlijk wel heel anders, want we missen de interactie met het publiek. Maar ik denk dat het optreden op deze manier toch goed is overgekomen."

Carnavalshart

De leeftijd van de deelnemende artiesten varieert van jong tot oud. "De jongste is twee jaar oud", aldus Vergouwen. Gezellig napraten is er voor de artiesten niet bij. "Het is een komen en gaan van artiesten. Vanwege de coronamaatregelen kan niemand blijven hangen en gaan de artiesten meteen naar huis na hun optreden. Maar we maken er het beste van. Het carnavalshart begint bij iedereen weer sneller te kloppen", licht de directeur van het Munttheater toe.